ALTINORDU Futbol Akademisi’nde (ALFA) Uİ19/18 ve U17/16 ekiplerimizin ardından U15 ve U14 takımlarımız da sezona “merhaba” dedi. Torbalı’daki Metin Oktay Yerleşkesi’nde koronavirüs önlemlerine uygun olarak bir araya gelen evlatlarımız ile sezonun ilk konuşmasını Başkanımız Seyit Mehmet Özkan gerçekleştirdi. “Biz yaşadık ve hayatı size devrediyoruz. Hayat sizin, artık biz aklımızdakileri sizlerle paylaşacağız” vurgusu yapan Özkan, yaşamdan çok önemli paylaşımlarda bulundu.

FUTBOL BİR MESLEKTİR
“Hayatta herkesin bir mesleği var” saptamasında bulunan Özkan, “65 yaşındayım. Geçen yıl biri çıkıp gelse ve bana (eve kapanıp dışarıda maske ile dolaşacaksanız) dese inanmazdım. Ama can tatlı ve hayatta kalmak insanoğlunun en büyük dürtüsü. Bu canın beslenmesi, sevdiği şeyleri yapması lazım. Ancak bunun için de para kazanmak lazım. Para kazanmak da meslek sayesinde olur. Sizler de futbolu meslek olarak seçtiniz. Futbolun bir meslek olduğunun farkına, bilincine varın ve hayatınızı buna göre yaşayın” dedi. 

OYUN BİTTİ MESLEK DÖNEMİ BAŞLADI
“Futbol sizin için bir oyun değil” diyen Özkan, “İçinizde farklı mesleklere yeteneği olanlarınız var. Siz doğal yeteneğiniz sayesinde, bir zamanlar oyun olarak gördüğünüz  futbolu meslek olarak seçtiniz. Ancak sizin için artık oyun dönemi bitti ve mesleği öğrene dönemi başladı. Bu mesleğin en önemli kuralı konsantrasyon ve yardımlaşma. Avrupa'da futbol oynamak istiyorsanız, bu iki özelliğe sahip olmanız gerekir. Gün herkes için 24 saat, sizden tek istediğimiz bunun 1,5 saatinde her şeyi soyunma odasında bırakarak futbola odaklanmanız. Geride kalan 22,5 saatte ise okuyun, dinlenin, uyuyun, beslenin, sosyalleşin. Ama şunu unutmayın, 1,5 saatlik zaman diliminde yaptıklarınız sizin asıl performansınızı gösterecektir. Avrupa’da futbol oynamak isteyen bu 1,5 saati en iyi şekilde değerlendirmelidir” diye konuştu. 

KARAKTERİ SAĞLAM OLAN YIKILMAZ
Futbolun fiziksel bir oyun olması nedeniyle yaş sınırı bulunduğuna da dikkat çeken Özkan, “Çok ekstrem örnekleri bir yana bırakırsak 35 yaşına kadar yapabileceğiniz bir meslektir futbol. Bu nedenle 20 yaşındayken, 30 yaşın olgunluğuna ve farkındalığına sahip olmalısınız. Herkesten daha fazla konsantre olmalısınız. Karakteriniz sağlam olmalı. Şunu unutmayın karakteri sağlam olan asla yıkılmaz. 2-0 geriye düşse bile maçı çevirecek inancı içinde taşır. Takım arkadaşına güç verir” yorumu yaptı.

PLAN, PROGRAM VE SİSTEM
Plan, program ve sistemin önemine değinen Özkan, “İyi oyun için neyi nasıl yapacağınızı öğrenmeniz gerekir. Bunun için gerekli olan üç şey, plan, program ve sistemdir. Bu sahanın uzunluğu tam 105 metre. Karşında rakip varken bu 105 metreyi tek başına geçemezsin. İki kişi de olsan, üç kişide olsan geçemezsin. Senin ihtiyacın olan şey oyun planıdır. Seni, sonuca işte bu plan götürecek. Beslenme, dinlenme, yabancı dil öğrenme gibi süreçler programını oluşturacak. Ve sistem sayesinde de sürekli başarıya ulaşacaksın. Bu sezon sınıf geçme düzenine geçeceğiz. Futbolun yanı sıra, burada aldığınız tüm eğitimlerden not olarak sorumlu olacaksınız. Bu çok önemli. Türkiye’de futbolcu yetiştiren tek kulüp biziz. Milli Takımlar Teknik Direktörümüz Şenol Güneş de önceki gün üzerine basa basa bunu vurguladı. A Takım, Genç Milli Takımlar, A Milli Takım ve Avrupa kulüplerinin formaları sizleri bekliyor. Ama bunun için mesleki bilince sahip olmanız ve çok çalışmanız gerekiyor. Önünüzde daha çok uzun yıllar var. Öğrenecek de çok şeyiniz var. Her gün yeni bir şeyler öğrenerek günü bitirmelisiniz. Hayat, sizin. Bakın biz yaşlandık ve bu dünyayı artık size devrediyoruz. Bizim aklımızdakilerden yararlanın” dedi.




  • ASPIRE ACADEMY İLE ÖZEL MAÇLAR YAPTIK
    Katar’ın dünyaca ünlü Aspire Academy takımları ile özel maçlar yaptık.
  • SARP KAÇAR’A MİLLİ DAVET
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U16/17 Takımı sporcularımızdan Sarp Kaçar, U16 Milli Takımımızın Karadağ ile oynayacağı özel maçlarının aday kadrosuna çağrıldı.
  • ASPIRE ACADEMY’DEN KULÜBÜMÜZE ZİYARET
    İsmet Orhunbilge Tesisleri'mizde çalışmalarını sürdüren Katar'ın dünyaca ünlü Aspire Academy'sinin yetkilileri Metin Oktay Yerleşkemizi ziyaret etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI SONA ERDİ
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız sona erdi.
  • CUMHURİYET KUPASI’NDA İKİNCİ OLDUK
    Altınordu U11 ve U10 Takımlarımız Pamukkale’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nı ikinci olarak tamamladı.
  • GÖZTEPE U15: 3 – ALTINORDU U15: 2
    Altınordu Futbol Akademisi (U15) Takımımız, Gelişim Ligleri’nde Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu.
  • U12 İZMİR CUP’A SİVASSPOR DA GELİYOR
    Kulüp olarak 2013 yılından beri düzenlemiş olduğumuz Uluslararası U12 İzmir Cup’a katılmayı onaylayan 32. takım, Süper Lig ekiplerinden Sivasspor oldu.
  • GÖZTEPE U16: 1 - ALTINORDU YAFO U16: 0
    Altınordu YAFO U16 Takımımız, U16 Gelişim Ligi'nde, Göztepe U16 takımına deplasmanda 1-0 mağlup oldu.
  • KARŞIYAKA U14: 0 – ALTINORDU U14: 3
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U14 Takımımız, Gelişim Ligi’nde deplasmanda Karşıyaka’yı 3-0 mağlup etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI BAŞLADI
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız başladı.