Ukrayna ligi ekiplerinden Mariupol’un Teknik Direktörü Ostap Markevych, genç futbolcularla çalışmanın her zaman çok güzel olduğunu belirterek, “Takımlar her zaman genç yetenekleri bulmak zorunda. Bizim de birçok genç oyuncumuz milli takımlarda oynuyorlar. Genç oyuncularla oynamanın artısı ve eksileri var. Ancak ileriye yönelik oyuncular yetiştirmek zorundayız. Şu anda ligdeki konumumuz iyi değil bu nedenle biraz tecrübeli oyuncuları tercih etmek zorundayız. Üst sıralardaki takımlarla yarışmak istiyorsanız bunu gerçekleştirmek için genç oyuncularla birşeyler yapmak zor oluyor” diye konuştu.
Babasının Metalist Kharkiv’i çalıştırırken İstanbul’a geldiğini hatırlatan Markevych, Türk takımları ve taraftarları içinse şunları ifade etti: “Türkiye’de futbol çok ateşli. Taraftarlar da futbolu seviyorlar. Türk futbolunun son 10 yılda seviyesi çok yükseldi. Bu benim hoşuma gidiyor. Türkiye’de insanlar futbolla yatıp kalkıyor” dedi.

ALTINORDU İLE ÖZEL MAÇ YAPARIZ

Veres Rivne Sportif Sportif Direktörü Vyacheslav Shevchuk da genç oyuncularla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Ligde genç bir takımla mücadele ediyoruz. Genç futbolculara da önem veriyoruz. Onların gelişim göstermeleri için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

ALTINORDU HAKKINDA KONUŞULANLARI BİLİYORUZ

Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U19/18 Takımımız ile özel maç yapan FC Kolos U19 Teknik Direktörü Alexandr Pozdeev kulübümüzden övgüyle bahsetti. Altınordu ile ilgili konuşulanları duyduklarını dile getiren Pozdeev, “Kulübünüzün sistemi çok iyi. Genç futbolculara yatırım yapıyorsunuz. Bunu her ülkenin yapması gerekiyor” dedi.
Antalya Turnesi’nde yine Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U19/18 Takımımız ile özel maç yapan Shakhtar Donetsk U19 Teknik Direktörü Oscar Ratulutra da oynanan karşılaşma için şunları ifade etti: “Güzel bir maçtı, zorlu bir mücadele olduğunu söyleyebilirim. Çünkü rakibimiz olabildiğince baskı kurmaya çalıştı. Her top için mücadele ettiler ve birebir mücadeleler de çok fazlaydı. Hava durumundan dolayı kendi oyunumuzu, oyun stilimizi oynamakta zorlandık ama elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık, güzel anlara da şahit olduk maç sırasında. Bu yüzden oynadığımız oyundan ve kalitesinden memnunuz, gerçekten güzel bir maçtı.”
Ratulutra genç futbolcularla ilgili olarak da şunları söyledi: “Aynen Altınordu Futbol Kulübü gibi biz de çok sayıda genç oyuncuya sahibiz. Diğer takımlarla oynayarak potansiyelimizi göstermek adına Z kuşağı açısından büyük bir fırsat. Z kuşağında genellikle oyun içerisinde aldıkları kararlara bakıyoruz; birebir mücadelede ne yapıyorlar ve oyun içerisinde nasıl bir efor gösteriyorlar, bunlar en önemli sahneler maçtaki. Z kuşağını geliştirmeye çalışıyoruz ve asıl konumuz kesinlikle bu olmalı”
Shakhtar Donetsk U19 Teknik Direktörü Oscar Ratulutra, Türk futbolu içinse şöyle konuştu: “ Çok iyi bir durumdasınız. Buraya ilk geldiğimizdeki ana hedefimiz uluslararası deneyim kazanmaktı. Bizim için Altınordu gibi bir Türk takımına karşı oynamak büyük bir fırsattı. Bu deneyimden çok mutlu ve memnunuz.”



  • ASPIRE ACADEMY İLE ÖZEL MAÇLAR YAPTIK
    Katar’ın dünyaca ünlü Aspire Academy takımları ile özel maçlar yaptık.
  • SARP KAÇAR’A MİLLİ DAVET
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U16/17 Takımı sporcularımızdan Sarp Kaçar, U16 Milli Takımımızın Karadağ ile oynayacağı özel maçlarının aday kadrosuna çağrıldı.
  • ASPIRE ACADEMY’DEN KULÜBÜMÜZE ZİYARET
    İsmet Orhunbilge Tesisleri'mizde çalışmalarını sürdüren Katar'ın dünyaca ünlü Aspire Academy'sinin yetkilileri Metin Oktay Yerleşkemizi ziyaret etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI SONA ERDİ
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız sona erdi.
  • CUMHURİYET KUPASI’NDA İKİNCİ OLDUK
    Altınordu U11 ve U10 Takımlarımız Pamukkale’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nı ikinci olarak tamamladı.
  • GÖZTEPE U15: 3 – ALTINORDU U15: 2
    Altınordu Futbol Akademisi (U15) Takımımız, Gelişim Ligleri’nde Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu.
  • U12 İZMİR CUP’A SİVASSPOR DA GELİYOR
    Kulüp olarak 2013 yılından beri düzenlemiş olduğumuz Uluslararası U12 İzmir Cup’a katılmayı onaylayan 32. takım, Süper Lig ekiplerinden Sivasspor oldu.
  • GÖZTEPE U16: 1 - ALTINORDU YAFO U16: 0
    Altınordu YAFO U16 Takımımız, U16 Gelişim Ligi'nde, Göztepe U16 takımına deplasmanda 1-0 mağlup oldu.
  • KARŞIYAKA U14: 0 – ALTINORDU U14: 3
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U14 Takımımız, Gelişim Ligi’nde deplasmanda Karşıyaka’yı 3-0 mağlup etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI BAŞLADI
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız başladı.