Geçtiğimiz hafta içinde Gençlik Geliştirme Antrenörü Maximilian Stumpf ve Futbol Eğitimi Yazarı Thomas Kettner’i tesislerimizde ağırladık. Dört gün boyunca Altınordu Futbol Kulübü’nün misafiri olan heyet, A Takımımız, Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) ve Sait Altınordu Tesislerimizi gezip Başkanımız Seyit Mehmet Özkan, A Takım Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu, ALFA antrenörlerimiz ve sporcularımızla bir araya gelip fikir alışverişinde bulundu.

SUNUM YAPTILAR

Beytullah Baliç Yerleşkemizde Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu ile bir araya gelen heyet cumartesi günü Bornova Stadı’nda İstanbulspor ile oynadığımız maçı da tribünden takip etti. A Takımımızın ardından Metin Oktay Yerleşkemize gelen konuklarımız Başkanımız Seyit Mehmet Özkan ile tanıştıktan sonra ALFA Antrenörlerimize sunum yaptı. Konuklarımız ALFA Takımları ile antrenmanlara katılıp çalışmalarda yer aldı.

ALTINORDU DİĞER KULÜPLERDEN COK FARKLI…

Kulübümüze misafirperverlikleri için teşekkür eden Gençlik Geliştirme Antrenörü Maximilian Stumpf, harika bir tesisle karşılaştığını vurgulayarak, “Burada olmaktan gururluyum ve çok mutluyum. Geldiğimiz andan itibaren bize çok yakın ve içten davrandınız. Buradaki atmosfer çok harika. Tüm antrenörler birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar ve samimiler. Geldiğimiz andan itibaren hepsinin futbol konuştuğunu işittim. Burada kendimi de çok rahat hissettim. Altınordu Futbol Kulübü’nde genç futbolcunun gelişimi için tesis, teknoloji, antrenör her şey var” dedi.
Birçok futbol kulübünü yakından takip ettiğini dile getiren Stumpf, “Bence Altınordu diğer kulüplerden çok farklı, kendi felsefesi var. Buradan birçok oyuncunun Süper Lig’e ve Avrupa’nın değişik takımlarına transfer olduğunu zaten biliyorum. Bundesliga’ya en son zaten Burak İnce’ye gönderdiniz. Bu kadar genç oyuncuyu üst ligler için hazırlamak kolay değil ama kurulan sistemle bunlar gerçekleştiriliyor. Türkiye’yi de yakından takip ettiğim için biliyorum diğer kulüpler oyuncu gelişimine fazla zaman ayırmazken Altınordu, oyuncuların gelişimine daha fazla zaman harcıyor ve onlara büyük yatırımlar yapıyor.  Başkan Seyit Mehmet Özkan da tüm dikkatini gençlere vermiş durumda. Tüm Avrupa’nın tanımış olduğu Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Burak İnce, Enis Destan Altınordu’nun akademisinden yetişen oyuncular. 80 milyonluk Türkiye’den bu isimler Altınordu’dan çıktığını göre kulübün iyi işler yaptığını gösteriyor” dedi.

GENÇ OYUNCULARIN SAYISI FAZLALIĞI BENİ ETKİLEDİ…

Futbol Eğitimi Yazarı Thomas Kettner de kulübümüzün tesislerinin harika olduğunu vurgulayarak, “Burada çok güzel sahalar var. Antrenmanların bazılarına katılma fırsatım oldu. En önemlisi antrenman sahalarının yanında tribünler var, oradan da çalışmaları izleyebildim” diye konuştu.
Kettner, Altınordu A Takımı’nda genç oyuncuların fazlalığının kendisini çok etkilediğini kaydetti. Futbol Eğitimi Yazarı Thomas Ketner, Altınordu Futbol Akademesi’ndeki antrenörler hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Almanya ile kıyasladığımda buradaki antrenörler daha rahatlar. Ayrıca oyunculara karşı davranışları sert değil, zaman zaman oyunculara espriler yapıyorlar. Bence bu çok önemli. Almanya' da bu şekilde değil; antrenörler her zaman sert ve kuralcı. Bazen biraz da olsa rahat olmak gerekiyor”

BURADAKİ GENÇLERİN HEDEFİ HER MAÇTA GOL

Kettner, Almanya’daki akademiler ile Türkiye’deki akademileri kıyaslarken şunları ifade etti: “Almanya'daki akademiler ile Türkiye'deki akademileri kıyaslamak için net bir görüşüm oldu. Bence burada ilgimi çeken şeyler, örneğin oyuncuların sürekli gole yönelik eylemler için  eğitilmesi. Ben bunu Almanya'da görmedim. Topa sahip olma oyununu daha çok tercih ediyoruz. Ama sizin gençlerde hedefiniz her maçta gol atmaya odaklı. Bu hedef maçı kazanma olasılığınızı arttıracaktır. Tabi ki büyük farklılıklar var. Diğer taraftan bu oyun futbol. Futbolda farklı yollardan hedefe gidilebilir.”

Futbol Eğitimi Yazarı Kettner, Altınordu Futbol Akademisi’nde eğitim gören gençlere ise şu tavsiyelerde bulundu: “Genç yaştaki sporcularımız yeni bir yolculuğa başlıyorlar. Bugün buradan başlıyorlar, yarın A Takım’da, Süper Lig’de, Bundesliga veya başka liglerde kendilerine yer bulurlar. Bu uzun bir yol, kim bilir birileri onlara 17 yaşında belki de 20 yaşında oynama imkanı verecektir. Yürüdükleri bu yolda istikrarlı olsunlar. Bence en önemli olan şey bu.”







  • ASPIRE ACADEMY İLE ÖZEL MAÇLAR YAPTIK
    Katar’ın dünyaca ünlü Aspire Academy takımları ile özel maçlar yaptık.
  • SARP KAÇAR’A MİLLİ DAVET
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U16/17 Takımı sporcularımızdan Sarp Kaçar, U16 Milli Takımımızın Karadağ ile oynayacağı özel maçlarının aday kadrosuna çağrıldı.
  • ASPIRE ACADEMY’DEN KULÜBÜMÜZE ZİYARET
    İsmet Orhunbilge Tesisleri'mizde çalışmalarını sürdüren Katar'ın dünyaca ünlü Aspire Academy'sinin yetkilileri Metin Oktay Yerleşkemizi ziyaret etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI SONA ERDİ
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız sona erdi.
  • CUMHURİYET KUPASI’NDA İKİNCİ OLDUK
    Altınordu U11 ve U10 Takımlarımız Pamukkale’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nı ikinci olarak tamamladı.
  • GÖZTEPE U15: 3 – ALTINORDU U15: 2
    Altınordu Futbol Akademisi (U15) Takımımız, Gelişim Ligleri’nde Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu.
  • U12 İZMİR CUP’A SİVASSPOR DA GELİYOR
    Kulüp olarak 2013 yılından beri düzenlemiş olduğumuz Uluslararası U12 İzmir Cup’a katılmayı onaylayan 32. takım, Süper Lig ekiplerinden Sivasspor oldu.
  • GÖZTEPE U16: 1 - ALTINORDU YAFO U16: 0
    Altınordu YAFO U16 Takımımız, U16 Gelişim Ligi'nde, Göztepe U16 takımına deplasmanda 1-0 mağlup oldu.
  • KARŞIYAKA U14: 0 – ALTINORDU U14: 3
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U14 Takımımız, Gelişim Ligi’nde deplasmanda Karşıyaka’yı 3-0 mağlup etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI BAŞLADI
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız başladı.