Kulübümüzün kaleci departmanın belli kriterleri olduğunu ifade eden tecrübeli kaleci antrenörü, “Kulüp olarak belirlemiş olduğumuz kriterler üzerinden yürüyoruz. Günümüz futboluna uyan kaleciler yetiştirmeye çalışıyoruz. Çünkü futbol geçtiğimiz yıllardaki gibi değil daha hızlı oynanıyor. İşin içine ayaklar, el teknikleri girdi. Yine oyunsal formlar, pozisyon geçişleri olmak üzere bir çok etkenler devrede. Altınordu Futbol Kulübü olarak küçük yaşlardan itibaren kalecilik üzerine temel eğitimi veriyoruz. Yaşları büyüdükçe de grup ortamına maç ortamına alıyoruz” dedi.

PİYASAYA VERDİĞİMİZ KALECİLER GURUR KAYNAĞIMIZ…

Türk futboluna Altınordu patentli birçok kaleci verdiklerini ve bunun gururunu yaşadıklarını dile getiren Hüseyin Yenikaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Altınordu Futbol Kulübü’nün kaleci departmanı olarak Türk futboluna birçok kaleci armağan ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Piyasaya vermiş olduğumuz kaleciler bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu ve iyi işler yaptığımızı gösteriyor. Bu işin başarılı olmasındaki en büyük etkenlerden birisi de tam bir ekip çalışmasının olmasıdır. A Takımımızda kaleci başantrenörü Atilla Küçüktaka genç kalecilerimizi oynatıyor. Zaten şu anda A Takımımızda bulunan 5 kalecimiz Öz Kaynak Sistemimizden yetiştirdiğimiz oyuncularımız. Ben bu kalecilerimizin daha üst liglerde oynayacaklarına inanıyorum. Şu anda ALFA’dan da iyi kalecilerimiz yetişiyor. Onlar da A Takımı zorlayacaklar”

BİR ORDU GİBİ GELİYORUZ…
 
Genç milli takımlarda birçok yaş grubunun kalesini Altınordulu kalecilerin koruduğunu kaydeden Yenikaya, “Kulüp olarak milli takımlara kaleciler veriyoruz. Bunun temeli Yeşiyurt Merkez Futbol Okulu’nda atılıyor. U9, U10, U11 ve U12 takımlarımızda atılıyor. Orada yetişen bir kaleci ALFA’ya geldiği zaman U13 veya U14 Takımında hiçbir bir zorluk çekmiyor. Çünkü bizim orada kendisine vermiş olduğumuz prensipler dahilinde yetişiyor”

GENÇ KALECİ ADAYLARINA TAVSİYELER… 

Yıllardır Türk futboluna hizmet eden Hüseyin Yenikaya, genç kaleci adaylarına ise şu tavsiyelerde bulundu: “Eğer bir genç kardeşimiz kaleciliğe başladıysa bu işi seviyordur demektir. Sevmeden zaten bu iş yapılmaz çünkü çok zor bir meslek. Genç kaleci adayları hocalarını çok iyi dinlesinler, çok çalışsınlar ve maçlarda kaleci abilerini yakından takip etsinler”



  • ASPIRE ACADEMY İLE ÖZEL MAÇLAR YAPTIK
    Katar’ın dünyaca ünlü Aspire Academy takımları ile özel maçlar yaptık.
  • SARP KAÇAR’A MİLLİ DAVET
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U16/17 Takımı sporcularımızdan Sarp Kaçar, U16 Milli Takımımızın Karadağ ile oynayacağı özel maçlarının aday kadrosuna çağrıldı.
  • ASPIRE ACADEMY’DEN KULÜBÜMÜZE ZİYARET
    İsmet Orhunbilge Tesisleri'mizde çalışmalarını sürdüren Katar'ın dünyaca ünlü Aspire Academy'sinin yetkilileri Metin Oktay Yerleşkemizi ziyaret etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI SONA ERDİ
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız sona erdi.
  • CUMHURİYET KUPASI’NDA İKİNCİ OLDUK
    Altınordu U11 ve U10 Takımlarımız Pamukkale’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nı ikinci olarak tamamladı.
  • GÖZTEPE U15: 3 – ALTINORDU U15: 2
    Altınordu Futbol Akademisi (U15) Takımımız, Gelişim Ligleri’nde Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu.
  • U12 İZMİR CUP’A SİVASSPOR DA GELİYOR
    Kulüp olarak 2013 yılından beri düzenlemiş olduğumuz Uluslararası U12 İzmir Cup’a katılmayı onaylayan 32. takım, Süper Lig ekiplerinden Sivasspor oldu.
  • GÖZTEPE U16: 1 - ALTINORDU YAFO U16: 0
    Altınordu YAFO U16 Takımımız, U16 Gelişim Ligi'nde, Göztepe U16 takımına deplasmanda 1-0 mağlup oldu.
  • KARŞIYAKA U14: 0 – ALTINORDU U14: 3
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U14 Takımımız, Gelişim Ligi’nde deplasmanda Karşıyaka’yı 3-0 mağlup etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI BAŞLADI
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız başladı.