Salı günü akşam saatlerinde Bundesliga ekiplerinden Arminia Bielefeld’e transferi olacağını açıkladığımız Öz Kaynak Sistemi (ÖKS) oyuncumuz Burak İnce için Torbalı Metin Oktay Yerleşkemizde veda töreni düzenledik.

Altınordu Futbol Akademisi’nde (ALFA) Burak İnce'nin daha önce top koşturduğu Serpil Hamdi Tüzün Sahası’nda düzenlenen törene Başkanımız Seyit Mehmet Özkan, A Takım Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu’nun yanı sıra Altınordu Futbol Akademisi'nde (ALFA) eğitim gören sporcularımız, teknip ekiplerimiz ve basın mensupları katıldı.

BURAK İNCE: HAYALİNİ KURDUĞUM LİGDE OYNAYACAĞIM

Öz Kaynak Sistemimizden yetişen ve sonrasında A Takımımıza yükselen Burak İnce, veda töreninde çok büyük bir heyecan yaşadığını ifade etti. Bundesliga’da oynamayı her zaman hayal ettiğini dile getiren Burak, “Küçük yaştan beri hedefim daima çok yüksekti. Altınordu Futbol Akademisi’ne geldiğim günden beri bana inancını kaybetmeyen başta Başkanımız Seyit Mehmet Özkan olmak üzere Altınordu Futbol Akademisi’ndeki antrenörlerime ve Altınordu'nun üzerimde emeği olan tüm çalışanlarına çok teşekkür ederim. Çok çalışarak onların bana olan güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Sözleşme imzaladığım Arminia Bielefeld Kulübü de bana çok güveniyor. Orada başarılı olmak istiyorum” dedi.

Arminia Bielefeld’de her hangi bir sıkıntı yaşayacağını düşünmediğini dile getiren genç oyuncumuz, “Yeni takımımda ve oyun sistemlerinde her hangi bir sıkıntı yaşamam. Çünkü Altınordu’da çok modern futbol oynuyor. Burada bize küçüklüğümüzden beri her türlü oyun sistemini öğrettiler.” diye konuştu.

HER MEVİKEDE OYNARIM

A Takım Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu’nun kendisine güvendiğini ve küçük yaşta forma şansı verdiğini dile getiren oyuncumuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben ilk kez A takıma çıkmıştım. Erzurum kampında duran topun başına takımdaki ağabeylerim geçtiği anda bile hocamız benim kullanmamı istedi. Hocam bana çok güvendi ve ilk maçımda da gol atmıştım. O an benim için unutulmazdı. Ben her mevkiide oynarım ama 7 ya da 8 numarada oynamayı tercih ederim.”

BARCELONA HAYALİM VAR

Bir basın mensubunun bundan sonraki hedefin ne sorusuna Burak İnce, “Benim Barcelona hayalim var. Küçüklüğümden beri Barcelona'yı izliyorum ve Lionel Messi hayranıyım. Oyun stilime benzediği için Hakim Ziyech ve Riyad Mahrez'i izliyorum. Genellikle orta saha ve kanat oyuncularını takip ediyorum” cevabını verdi.
İnce, tribünde yer alan Altınordu Futbol Akademisi'ndeki genç sporcularımıza da şu tavsiyelerde bulundu: “Çok çalışsınlar, özel çalışma yapsınlar ve hedeflerini yüksek tutsunlar. Ayakta kalabilmek için güçlü olmak gerekiyor”
Oyuncumuz, A Milli Takım hedefinin sorulması üzerine de “Şu anda Ümit Milli Takım’da forma giyiyorum. Tabi ki her futbolcu gibi A Milli Takım’a gitmeyi çok istiyorum. Ama daha zamanım olduğunu düşünüyorum. Vakti geldiğinde de A Milli Takım forması giymek hedefim” cevabını verdi.

BURADAKİ HER ÇOCUĞUN HEDEFİ AVRUPA'NIN EN BÜYÜK 5 LİGİNDE OYNAMAK

Başkanımız Seyit Mehmet Özkan, Altınordu Futbol Akademisi’ndeki (ALFA) her çocuğun hedefinin Avrupa’nın en büyük 5 liginde oynamak olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz buraya aldığımız her oyuncuyu Avrupa’nın en büyük 5 liginde oynayabilecek kapasitede yetiştiriyoruz”
Burak İnce’yi gördüğü anda onun sıra dışı bir futbolcu olacağını gördüğünü kaydeden Başkanımız, “Burak 6 yıldır bizimle beraber onun zaten sıra dışı bir futbolcu olacağı belliydi. Genç Milli takımlarda özellikle Avrupa'da güzel maçlar çıkardı. Hüseyin hocamız ona A takımda yer verdi. Skora etki eden yabancı oyuncuların fazla olması nedeniyle 1. Lig çatırtılı bir lig oldu. Burak o ligde ayakta kaldı. Burak İnce 20 Ocak'ta 18 yaşını bitirecek. Çaylaklık kısmının bir bölümün Almanya'da geçirecek ve kalfalığa terfi edecek.” diye konuştu.

EROĞLU: "BURAK'I YETENEKLERİ ÖN PLANA ÇIKARDI"

A Takım Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu, Burak'ın Bundesliga'da çok başarılı olacağını ifade etti. Yurt dışına giden oyuncularıyla gurur duyduklarını dile getiren Eroğlu, "Daha önce gönderdiğimiz akademi oyuncularımız bizi gururlandırıyor. Tüm hocalarımızın, tüm çalışanlarımızın Burak'ta büyük emeği var. Burada verilen eğitim herkesin katkı sağlamasıyla oldu. Burak için A Takıma gelmek çok önemliydi. Burak U15 kategorisinden 1'inci Lig'de süre almaya başladı. Burak yaşayarak bazı şeyleri öğrendi. Burak İnce’yi  özel yetenekleri ön plana çıkardı. Avrupa'da oynadığı maçlar çok önemli oldu" dedi.  
Hüseyin Eroğlu, Burak İnce’nin gelişimi için çok mesai harcadıklarını da vurgulayarak, “Bundesliga takımlarının Burak'ı takip etmesi ve transfer etmesi başlı başına bir olay. Burak'la ilgili planlarını yapıyorlardır. Burak İnce ile güzel anılar yaşadık. Onunla gurur duyuyoruz. Futbolda torpil yoktur. Futbolcu yetenekleriyle kendini gösteriyorsa uzayda dahi oynayabilir. Burak'ın önünde çok süre var. Burak gelecekte kardeşlerine çok iyi bir örnek olacaktır." şeklinde konuştu.

Basın toplantısında zaman zaman duygusal anlar yaşanırken toplantı bitiminde Altınordu’dan Bundesliga’ya transfer olan Burak İnce, Başkanımız Seyit Mehmet Özkan’ın ellerinden öptü.



  • ASPIRE ACADEMY İLE ÖZEL MAÇLAR YAPTIK
    Katar’ın dünyaca ünlü Aspire Academy takımları ile özel maçlar yaptık.
  • SARP KAÇAR’A MİLLİ DAVET
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U16/17 Takımı sporcularımızdan Sarp Kaçar, U16 Milli Takımımızın Karadağ ile oynayacağı özel maçlarının aday kadrosuna çağrıldı.
  • ASPIRE ACADEMY’DEN KULÜBÜMÜZE ZİYARET
    İsmet Orhunbilge Tesisleri'mizde çalışmalarını sürdüren Katar'ın dünyaca ünlü Aspire Academy'sinin yetkilileri Metin Oktay Yerleşkemizi ziyaret etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI SONA ERDİ
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız sona erdi.
  • CUMHURİYET KUPASI’NDA İKİNCİ OLDUK
    Altınordu U11 ve U10 Takımlarımız Pamukkale’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nı ikinci olarak tamamladı.
  • GÖZTEPE U15: 3 – ALTINORDU U15: 2
    Altınordu Futbol Akademisi (U15) Takımımız, Gelişim Ligleri’nde Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu.
  • U12 İZMİR CUP’A SİVASSPOR DA GELİYOR
    Kulüp olarak 2013 yılından beri düzenlemiş olduğumuz Uluslararası U12 İzmir Cup’a katılmayı onaylayan 32. takım, Süper Lig ekiplerinden Sivasspor oldu.
  • GÖZTEPE U16: 1 - ALTINORDU YAFO U16: 0
    Altınordu YAFO U16 Takımımız, U16 Gelişim Ligi'nde, Göztepe U16 takımına deplasmanda 1-0 mağlup oldu.
  • KARŞIYAKA U14: 0 – ALTINORDU U14: 3
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U14 Takımımız, Gelişim Ligi’nde deplasmanda Karşıyaka’yı 3-0 mağlup etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI BAŞLADI
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız başladı.