27 Sene aynı kulüpte DÜNYA REKORU diyor..

Dünya Spor Tarihi anlatmak üzerine Arjantin’de kurulmuş bir internet sitesi dün efsane futbolcumuz Sait Altınordu’nun hikayesini kaleme aldı..

Sitenin adı : La Pelota Siempre al 10 > Top her zaman 10’dadır. 

Çok değerli fotoğraflar kullanılarak verilen haberi ayniyle sizlerle paylaşıyoruz.

Bilgilerde tek hata Sait Altınordu’nun pozisyonu.. Sait Altınordu orta saha oynamıştır, hep 8 numaralı formayı giymiştir, stoper oynamamıştır.

Şimdi sizi haberle ve fotoğraflarla baş başa bırakalım.. 

Fotoğraf 1: Sait 1912 senesinde doğdu. 16 yaşında hayatının şehrine İzmire geldi. O sene ALTINORDU ya katıldı ve aynı sene 1. Ligde mücadeleye başladı ve bir daha o formayı bırakmadı.

Fotoğraf 2: Genç yaşlarda bile çalışkanlığı ve iyi tekniği ile  6 numaralı pozisyon ve kanat oyuncusu olarak ön plana çıkmaya başardı. Yıllar geçtikçe stoper olarak yerini almaya başladı. İnanılmaz bir Frikik yeteneği ile herkesi şaşırtıyordu. O dönem stoperler
frikik pek kullanmazdı.

Fotoğraf 3 & 4: 1934 ALTINORDU da 6. Yılında Türkiye cumhuriyeti anayasada soyismi zorunluğunu koyuyor. O zamanlar müslümanlara soy ismi yasaktı. Ve şimdi herkes kendine soy ismi belirtecekti. Sait hiç düşünmeden kendi soy izmini oynadığı Takımın ismini veriyor. Ömür boyu bir sözleşme imzalar gibi oldu. Taraftarın ebedi saygısını hak etti! Çünkü kulübe fazlasıyla geri verdi. ALTINORDU büyük kupalar alma potansiyeli olmasa bile kulübü hiç bir zaman terk etmedi. Yükseklerde gözü yoktu.

Fotoğraf 5: Büyük kulüp olarak bilinen GS, FB ve BJK ona ret edemeyeceği teklifler yaptı. Çok sempatik bir şekilde hep ret cevabı ile karşılaştılar. Geçtiği her Sene efsaneliği büyüyordu. 1937 liginde Gol kralı oldu. Stoper olarak !!!

Fotoğraf 6: Ne yazık ki siyaset onu Milli Takımda başarılı olmayı engelledi. Çünkü en iyi senelerinde 2. Dünya savaşı vardı. Uluslarası kupalar başladığında Sait yaşlanmıştı. 

Fotoğraf 7: Ama başka sporcular ve örnek alınacak insanlar gibi onun da sıkıntıları vardı. İçkiyi çok severdi. Ama bu onu diğer futbolculardan yani onlardan daha uzun seneler oynamayı engelleyemedi.

Fotoğraf 8: Ve bugün geri bakar isek tam tamına aynı kulüpte 27 sene oynadığı görüyoruz. BU BİR DÜNYA REKORU!! Ve hiç bir zaman bozulmayacak. 1955 senesinde 43 yaşında ve 800 maç sonrası emekliliğe ayrıldı.

Fotoğraf 9: 1978 senesinde vefat etti Kısa ama başarısız bir Antrenörlük hayatı olmuştur.  BUGÜNE KADAR HER SENE ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE HEYKELİNDE ONA DEĞER VERİYORLAR. "

Bu güzel haberi takipçileri ile paylaşan La Pelota Siempre al 10 (Top her zaman 10’dadır) sayfasına teşekkür ederiz.




  • ASPIRE ACADEMY İLE ÖZEL MAÇLAR YAPTIK
    Katar’ın dünyaca ünlü Aspire Academy takımları ile özel maçlar yaptık.
  • SARP KAÇAR’A MİLLİ DAVET
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U16/17 Takımı sporcularımızdan Sarp Kaçar, U16 Milli Takımımızın Karadağ ile oynayacağı özel maçlarının aday kadrosuna çağrıldı.
  • ASPIRE ACADEMY’DEN KULÜBÜMÜZE ZİYARET
    İsmet Orhunbilge Tesisleri'mizde çalışmalarını sürdüren Katar'ın dünyaca ünlü Aspire Academy'sinin yetkilileri Metin Oktay Yerleşkemizi ziyaret etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI SONA ERDİ
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız sona erdi.
  • CUMHURİYET KUPASI’NDA İKİNCİ OLDUK
    Altınordu U11 ve U10 Takımlarımız Pamukkale’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nı ikinci olarak tamamladı.
  • GÖZTEPE U15: 3 – ALTINORDU U15: 2
    Altınordu Futbol Akademisi (U15) Takımımız, Gelişim Ligleri’nde Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu.
  • U12 İZMİR CUP’A SİVASSPOR DA GELİYOR
    Kulüp olarak 2013 yılından beri düzenlemiş olduğumuz Uluslararası U12 İzmir Cup’a katılmayı onaylayan 32. takım, Süper Lig ekiplerinden Sivasspor oldu.
  • GÖZTEPE U16: 1 - ALTINORDU YAFO U16: 0
    Altınordu YAFO U16 Takımımız, U16 Gelişim Ligi'nde, Göztepe U16 takımına deplasmanda 1-0 mağlup oldu.
  • KARŞIYAKA U14: 0 – ALTINORDU U14: 3
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U14 Takımımız, Gelişim Ligi’nde deplasmanda Karşıyaka’yı 3-0 mağlup etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI BAŞLADI
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız başladı.