Altınordu Futbol Akademisi'ne (ALFA) “İyi Antrenör Yetiştirmek" misyonu ile yola çıktığımız, organizasyonumuzun kendi içinden antrenörlerini eğiteceği ve sistemimize hazırlayacağı Altınordu Antrenör Akademisi - ANTAK bölümünü açtık.

Açılışımızı birlik ve beraberlik içerisinde başkanımız Seyit Mehmet Özkan, A Takım Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu ve teknik ekibimiz, ALFA teknik ve idari kadrolarımızın yanı sıra Yeşilyurt Merkez AFO (YAFO) İdari Direktörümüz Kural Altıntaş'ın katılımıyla aile ortamında geçirdik. 

Başkanımız Seyit Mehmet Özkan açılış konuşmasını yaparken, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

"Bugün Altınordu için gerçekten önemli bir gün. Altınordu Organizasyonu çok geniş bir organizasyon. Tamamıyla sadece sporcusunu değil hatta masörünü bile kendisi yetiştiren bir sisteme doğru gidişat içindeyiz. Tam bir futbol kulübü olma yolunda ilerliyoruz. Tabi bu işin en önemli personel bölümü teknik kadro. Biz futbolcu yetiştirmek için buradayız. En iyi antrenörler, en iyi oyuncuları yetiştirir. Bizim de en iyi antrenörler yetiştirmemiz için gerçekten en alttan, tabandan başlamamız gerekiyor. Artık donanımı bitirdik, yazılım dönemine başladık. Geçen sene A Takımda %36 oranında Öz Kaynak Sistemi oyuncusu oynattık ki çok önemli bir şey. Bu sene %40 hedefini mutlaka tutturacağız. Futbol Okullarımızdaki antrenörlerimizi kurslar ile eğitime alacağız. Onların içerisinden de akademiye seçmeler yapacağız. Şu anda kaynağımız Yeşilyurt, ancak bunu daha da genişleteceğiz. Çünkü akademideki sisteme en iyi antrenörleri düşünüyoruz."

Altınordu Antrenör Akademisi’nin (ANTAK) başına hem amatör olarak futbol oynamış, hem de profesyonel takımda atletik performans antrenörlük deneyimi yaşamış bir futbol bilim insanı olan Doç. Dr. Sabri Kaya getirildi. 

Sabri Kaya düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

"Altınordu Antrenör Akademisi (ANTAK) Türkiye'de ilk defa uygulayacağımız bir sistem. Antrenör akademisinin kurulması Türk Futbolunun dönüşümüne, ekosistemine ve de evrilmesine yardım edecek bir sistem. ANTAK'ın kurulma amacı Altınordu’nun futbolcu yetiştirici kimliğinin yanında kendi öz kaynak antrenörlerini de yetiştirerek Türk futbol sistemine kazandırmak. Futbol oyununu geliştirmek oyuncu potansiyelini en üst seviyeye taşımak, antrenörlük standardını iyileştirerek bilgi ve beceri niteliklerini geliştirmektir. Bilinmelidir ki iyi oyuncuları iyi antrenörler yetiştirir."

Açılımızda söz alan A Takım Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu, ANTAK Direktörlüğü görevine gelen Sabri Kaya'ya hayırlı olsun dileklerini iletirken şu cümlelere yer verdi:

"Öncelikle Sabri hocama hayırlı olsun diyorum. Altınordu, her yönüyle Türkiye’nin en güçlü akademisidir. Avrupa’da Altınordu Futbol Akademisi çok önemli. Buranın en önemli görevi antrenörlerde. Altınordu, antrenörlerin gelişimi için çok güzel bir organizasyon."

Altınordu Antrenör Akademisi’nin (ANTAK) organizasyonumuz ve Türk futbolu için hayırlı olmasını dileriz.



  • ASPIRE ACADEMY İLE ÖZEL MAÇLAR YAPTIK
    Katar’ın dünyaca ünlü Aspire Academy takımları ile özel maçlar yaptık.
  • SARP KAÇAR’A MİLLİ DAVET
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U16/17 Takımı sporcularımızdan Sarp Kaçar, U16 Milli Takımımızın Karadağ ile oynayacağı özel maçlarının aday kadrosuna çağrıldı.
  • ASPIRE ACADEMY’DEN KULÜBÜMÜZE ZİYARET
    İsmet Orhunbilge Tesisleri'mizde çalışmalarını sürdüren Katar'ın dünyaca ünlü Aspire Academy'sinin yetkilileri Metin Oktay Yerleşkemizi ziyaret etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI SONA ERDİ
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız sona erdi.
  • CUMHURİYET KUPASI’NDA İKİNCİ OLDUK
    Altınordu U11 ve U10 Takımlarımız Pamukkale’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nı ikinci olarak tamamladı.
  • GÖZTEPE U15: 3 – ALTINORDU U15: 2
    Altınordu Futbol Akademisi (U15) Takımımız, Gelişim Ligleri’nde Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu.
  • U12 İZMİR CUP’A SİVASSPOR DA GELİYOR
    Kulüp olarak 2013 yılından beri düzenlemiş olduğumuz Uluslararası U12 İzmir Cup’a katılmayı onaylayan 32. takım, Süper Lig ekiplerinden Sivasspor oldu.
  • GÖZTEPE U16: 1 - ALTINORDU YAFO U16: 0
    Altınordu YAFO U16 Takımımız, U16 Gelişim Ligi'nde, Göztepe U16 takımına deplasmanda 1-0 mağlup oldu.
  • KARŞIYAKA U14: 0 – ALTINORDU U14: 3
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U14 Takımımız, Gelişim Ligi’nde deplasmanda Karşıyaka’yı 3-0 mağlup etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI BAŞLADI
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız başladı.