İtalya’nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, Metin Oktay Yerleşkemizde bulunan Altınordu Futbol Akademisi’ni (ALFA) ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Seyit Mehmet Özkan’ın da yer aldığı ziyarette, Giorgio’ya yerleşkemiz gezdirildi ve kulübümüzün çalışmaları, felsefesi hakkında detaylı bilgiler verildi.

Ziyaretin sonunda, Napoli doğumlu olan Giorgio’ya Yönetim Kurulu Başkanımız Seyit Mehmet Özkan tarafından Altınordu FK ve SSC Napoli takımlarının logo ve renklerini içeren ortak flama takdim edildi.

Ayrıca tarihçimiz Kenan Akseki'nin Altınordu tarihi ile ilgili derlediği bilgileri de aşağıda bulabilirsiniz. 



Kardeş Kulüp Altınordu'ya Selamlar,

Cenevizliler 1005 yılında İtalya’nın kuzeybatısında aslen bir şehir devleti olarak (merkezi Cenova) kurulan bir denizci Cumhuriyet idi. 

Günümüz Cenova ilinde İtalya Serie A liginin en eski kulubü olan Geneo Cricket ve Futbol Kulübü 1893 halktan oluşturularak kuruluyordu. İlk sportif faaliyetleri atletizm ve kriket olsa da daha sonra profesyonel liglere katılarak 1897'den itibaren futbol alanında da aktifleşti. Kırmızı-Lacivert renkli Geneo CFC , Juventus,Milan ve İnter’den sonra en çok Serie A ligi Şampiyonluğunu (9 kez) kazanmıştır. 

Genoa CFC kulübü hakkında bu kısa bilgiden sonra geçtiğimiz Aralık ayında kaybettiğimiz İzmir’imizin duayen gazetecilerinden ERKİN USMAN’ın bir köşe yazısını aynen aktarıyorum.

Rahmetli Erkin Usman yazısında Genoa ile Altınordu Kulüplerinin “Kardeş Kulüp” olduklarının ortaya çıktığını belirtiyor ve şöyle devam ediyordu ; 

Altınordu ve Genoa kulüplerinin Kardeş Kulüp olmasındaki ilginç ve güzel girişimin temelinde koyu bir Altınordulu olan Alfredo Sergio’nun imzası vardır. Dedeleri Cenova’lı olan Sergio Alsancak’ta doğup büyümüş bir İzmir’li idi ve tütün işi ile uğraşırdı. 

İşte bu “İzmir ve Altınordu aşığı” hemşerimizi bir süre önce kaybettik.

Sergio’nun aile olarak bağlantısı Alfredo Sergio’yu Altınordu’nun yanı sıra Cenovalı da yapmıştı.Yani Sergio İtalya’da Cenovalı,İzmir’de Altınordulu’ydu.Her iki takımın rengi de kırmızı-lacivertti. 

Şimdi konunun bundan sonraki kısmını Alsancak uzmanı olan Bülent Moralı’dan dinleyelim. 

“Alfredo Sergio 1990’da İtalya’ya gitti.O yıllarda Cenova takımı İtalya 1.liginde top koşturuyordu. Güçlü  bir kadrosu vardı.Mesela o yılların ünlü Çek oyuncusu Şukuravi Cenova’nın takım kaptanıydı. Sergio orada Cenova Kulübü’nün yönetimi ile temasa geçti.Onlara Altınordu bayraklarını ve rozetlerini verdi.Altınordu’nun büyük boy posterini Cenova Kulübü’nün şeref salonuna astırdı. 

Bununla da yetinmedi.Cenova Stadı’nın tribünlerindeki neonlara “Kardeş Kulüp Altınordu’ya selamlar” sloganını yazdırdı. 




  • ASPIRE ACADEMY İLE ÖZEL MAÇLAR YAPTIK
    Katar’ın dünyaca ünlü Aspire Academy takımları ile özel maçlar yaptık.
  • SARP KAÇAR’A MİLLİ DAVET
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U16/17 Takımı sporcularımızdan Sarp Kaçar, U16 Milli Takımımızın Karadağ ile oynayacağı özel maçlarının aday kadrosuna çağrıldı.
  • ASPIRE ACADEMY’DEN KULÜBÜMÜZE ZİYARET
    İsmet Orhunbilge Tesisleri'mizde çalışmalarını sürdüren Katar'ın dünyaca ünlü Aspire Academy'sinin yetkilileri Metin Oktay Yerleşkemizi ziyaret etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI SONA ERDİ
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız sona erdi.
  • CUMHURİYET KUPASI’NDA İKİNCİ OLDUK
    Altınordu U11 ve U10 Takımlarımız Pamukkale’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nı ikinci olarak tamamladı.
  • GÖZTEPE U15: 3 – ALTINORDU U15: 2
    Altınordu Futbol Akademisi (U15) Takımımız, Gelişim Ligleri’nde Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu.
  • U12 İZMİR CUP’A SİVASSPOR DA GELİYOR
    Kulüp olarak 2013 yılından beri düzenlemiş olduğumuz Uluslararası U12 İzmir Cup’a katılmayı onaylayan 32. takım, Süper Lig ekiplerinden Sivasspor oldu.
  • GÖZTEPE U16: 1 - ALTINORDU YAFO U16: 0
    Altınordu YAFO U16 Takımımız, U16 Gelişim Ligi'nde, Göztepe U16 takımına deplasmanda 1-0 mağlup oldu.
  • KARŞIYAKA U14: 0 – ALTINORDU U14: 3
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U14 Takımımız, Gelişim Ligi’nde deplasmanda Karşıyaka’yı 3-0 mağlup etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI BAŞLADI
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız başladı.