ALTINORDU'muz, 97 yaşını Cumhuriyet Meydanı ve Kurucu Başkan Süleyman Ferit Eczacıbaşı’nın Kemeraltı girişindeki heykeli önünde iki ayrı törenle kutladı.

26 Aralık 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilk kulübü olarak kurulan Altınordu’muzun doğum günü için ilk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. İzmir Milletvekili Atila Sertel ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge’nin de katıldığı törende eski başkanlardan İlyas Gönen, Altınordu Spor Kulübü Derneği 2. Başkanı Halim Bezircilioğlu, yönetim kurulu üyesi Hakan Erdik, Altınordu tarihçisi Kenan Akseki, Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Amato da yer aldı. Altınordu FK CEO’su Barış Orhunbilge ile İcra Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez’in de hazır bulunduğu törene, Altınordu Futbol Okulu Elit U11 Takımı oyuncuları renk kattı.
 
Altınordu’muzun kurulduğu günden bu yana kendi gücü ile ayakta durmayı başladığını vurgulayan Milletvekili Sertel, “Yıllar yılı asalet ve onur timsali bu güzel kulübümüzün 97. yaşını gururla kutluyorum. İnşallah, bugün aramızda olan 11 yaşındaki oyuncular ileride büyük birer yıldız olur ve ben de onlarla fotoğraf çektirdiğim için mutlu olurum” dedi.

CUMHURİYET GİBİ GENÇLERİN OMUZLARINDA YÜKSELMELİYİZ
İcra Kurulu Başkanımız Barış Orhunbilge ise  “Cumhuriyetimizin ilk kulübü olma onuru, bizlere farklı bir sorumluluk yüklüyor” diyerek şunları söyledi: “Cumhuriyet gibi geleceğe ışık tutmalı ve Cumhuriyet gibi çağın önünde olmalıyız. Onun gibi güçlü, sağlam karakterli ve ilelebet payidar olmalıyız. Ve hepsinden önemlisi gençlerimizin omuzlarında yükselmeliyiz. Altınordu’muz, 97 yıllık geçmişinde temsil ettiği değerlerle örnek bir futbol kulübü olduğunu ıspatladı. Asil ve onurlu bir geçmişten güvenli bir geleceğe adım adım yürüyor ve yıllar geçtikçe toprağa daha fazla kök salarak güçleniyoruz. Kulübümüzün 97. yılını kutlarken kurucularımıza, bizi bugünlere taşıyan onurlu insanlara, emeği geçen herkese minnettar olduğumuzu belirtmek isterim.”

Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Halim Bezircilioğlu, kulübün tarihi ve kuruluş felsefesinin altını çizdiği konuşmasında "Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde yüzümüzü güldüren bir takımımız var. 2012 yılında armamızı emanet ettiğimiz Başkanımız Seyit Mehmet Özkan'a çok teşekkür ederim. Her geçen gün bu camiayı daha ileriye taşıyor ve taşıyacak. Altınordu’ya gönül veren herkesin bu kulüp için çok şey yaptığını görüyor ve bundan mutluluk duyuyorum" dedi.

Altınordu'muzun Tarihçisi Kenan Akseki de Altınordu'nun kuruluşuyla ilgili çocuklar ve katılanlara önemli bilgiler aktardı. Akseki, "Altınordu'nun 1924 yılına ait bilinen en eki takım fotoğrafını Kent Müzesi’nde bulduk. Bu fotoğrafı en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. Altınordu'nun mazisi, anlatmakla bitmeyecek kadar fazla. Siz gençlere ne kadar büyük bir kulüpte forma girdiğinizi her zaman hatırlatacağız" yorumu yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, toplu fotoğraf çekimi ve çocuklarla birlikte Altınordu Marşı'nın söylenmesinin ardından sona erdi. Törene katılanlar, 1970 yılında Kordonboyu’nda denize uçan bir minibüsün içinden üç kişiyi çıkarırken yaşamını yitiren Altınordulu basketbolcu Erdoğan Çengel in (Kasap Erdoğan) adına olayın gerçekleştiği yerden denize karanfil bıraktı. İkinci tören, Konak Diş Hastanesi önündeki Kurucu Başkan Süleyman Ferit Eczacıbaşı'a ait heykelin önünde organize edildi. Buruda da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Diğer yandan A takımımız, Tuzlaspor maçı öncesinde bir araya gelerek Altınordu ve Türk bayrakları açarken etin Oktay Yerleşkesi'nde eğitimlerini sürdüren Altınordu Futbol Akademisi öğrencilerimiz, idari ve teknik kadrolarımızda anlamlı günü coşkuyla kutladı.   



  • ASPIRE ACADEMY İLE ÖZEL MAÇLAR YAPTIK
    Katar’ın dünyaca ünlü Aspire Academy takımları ile özel maçlar yaptık.
  • SARP KAÇAR’A MİLLİ DAVET
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U16/17 Takımı sporcularımızdan Sarp Kaçar, U16 Milli Takımımızın Karadağ ile oynayacağı özel maçlarının aday kadrosuna çağrıldı.
  • ASPIRE ACADEMY’DEN KULÜBÜMÜZE ZİYARET
    İsmet Orhunbilge Tesisleri'mizde çalışmalarını sürdüren Katar'ın dünyaca ünlü Aspire Academy'sinin yetkilileri Metin Oktay Yerleşkemizi ziyaret etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI SONA ERDİ
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız sona erdi.
  • CUMHURİYET KUPASI’NDA İKİNCİ OLDUK
    Altınordu U11 ve U10 Takımlarımız Pamukkale’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nı ikinci olarak tamamladı.
  • GÖZTEPE U15: 3 – ALTINORDU U15: 2
    Altınordu Futbol Akademisi (U15) Takımımız, Gelişim Ligleri’nde Göztepe’ye 3-2 mağlup oldu.
  • U12 İZMİR CUP’A SİVASSPOR DA GELİYOR
    Kulüp olarak 2013 yılından beri düzenlemiş olduğumuz Uluslararası U12 İzmir Cup’a katılmayı onaylayan 32. takım, Süper Lig ekiplerinden Sivasspor oldu.
  • GÖZTEPE U16: 1 - ALTINORDU YAFO U16: 0
    Altınordu YAFO U16 Takımımız, U16 Gelişim Ligi'nde, Göztepe U16 takımına deplasmanda 1-0 mağlup oldu.
  • KARŞIYAKA U14: 0 – ALTINORDU U14: 3
    Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U14 Takımımız, Gelişim Ligi’nde deplasmanda Karşıyaka’yı 3-0 mağlup etti.
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TURNUVASI BAŞLADI
    Geleneksel olarak düzenlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AFO Turnuvamız başladı.